Muusikko voi pukeutua mielensä mukaan

Musiikissa kaikkein tärkeintä on tietysti musiikki itsessään, oli kyse sitten laulamisesta tai jonkin instrumentin soittamisesta. Mikäli laulaa tai soittaa omaksi ilokseen, ei juurikaan tarvitse piitata mistään muusta kuin musiikista ja sen harrastamisesta itselleen sopivalla tavalla. Jos tavoitteena on kuitenkin esiintyä myös muille tai mikäli haaveissa siintää jopa muusikon ura ja keikkailu, on huomioon otettava paljon muutakin kuin vain musiikki.

Eräs varsin merkittävä huomioitava osa-alue liittyy pukeutumiseen. Monet aloittelevat muusikot joutuvat heti aluksi pohtimaan, millaisen kuvan he haluavat antaa itsestään esiintyessään. On selvää, että bändin treenatessa ylleen voi pukea kaikkein mukavimmat olohousut ja rennon puseron, mutta kun paikalle on tulossa yleisöä, kiinnitetään asuun enemmän huomiota. Usein vaatteet ovatkin tehokas tapa kertoa jotain artistista tai yhtyeestä. Ei ole sattumaa, että raskaan musiikin esiintyjät pukeutuvat usein tummanpuhuviin vaatteisiin ja metallisiin yksityiskohtiin, jotka antavat esiintymiseen mukavasti roisimpaa ilmettä. Vastaavasti klassisen musiikin edustajat pukeutuvat usein juhlavampiin vaatteisiin, jotka tuovat tilanteeseen sopivaa arvokkuutta ja eleganssia.

Vapaus pukeutua kuinka itse haluaa

Vaikka menneinä vuosikymmeninä muusikkoja saattoivat sitoa tietyt kirjoittamattomat pukeutumissäännöt, ovat ne tehokkaasti karisseet pois vuosien varrella. Nykyään muusikko voi pukeutua melkeinpä miten vain ilman, että se herättäisi sen suurempaa ihmetystä. Vaikka onkin yhä hyvin yleistä, että artisti pukeutuu lavaesiintymistä varten näyttäviin asuihin, ei se ole välttämätöntä. Nykyään hyvinkin pelkistetyllä pukeutumisella voi nousta huoletta lavalle ja silti säteillä lavakarismaa. Mikäli esiintymiskokemusta ei ole vielä kertynyt kovinkaan paljoa, saattaakin olla jopa parempi vaihtoehto valita ylle vaatteita, joissa itse viihtyy parhaiten ja jotka eivät häiritse esiintymisen aikana.

Mukavat vaatteet ovat muusikon ykkösvalinta riippumatta siitä, onko kyseessä laulaja vai jonkun instrumentin soittaja. Ellei kyseessä ole euroviisuesitys, jossa on tarkoituskin pukeutua ylitsevuotavan näyttävään ja jopa shokeeraavaan asuun, kannattaa asussa panostaa käytännöllisyyteen. Suuret kaulukset, pitkät laahukset ja roikkuvat hihat voivat ennemminkin häiritä ja vaikuttaa siten keskittymiseen esimerkiksi viulua tai kitaraa soitettaessa. Sopivan ihonmyötäisiä, joustavia, laadukkaita ja tyylikkäitä vaatteita tarjoaa aim’n, verkkokauppa, joka on myös monen musiikin harrastajan ja musiikkialan ammattilaisen suosiossa. Sen valikoimasta löytyy muun muassa trikoita, treenipaitoja, huppareita ja asusteita, joista monet sopivat erinomaisesti myös muusikon vaatekaappiin.

Vaatteet tuovat itsevarmuutta

Kun musiikkia saa esittää itselleen mieluisassa asussa, on olo silloin huomattavasti itsevarmempi. Tämä kannattaa muistaa etenkin, jos on vasta aloittelemassa muusikon uraa. Vaikka jokin vaate saattaisi näyttää henkarissa upealta, saattaa se käytännössä lavalla päälle puettuna tuntua vieraalta ja epämukavalta. Siksi onkin hyvä kokeilla erilaisia vaatekokonaisuuksia ennen h-hetkeä, jotta itselle löytäisi varmasti parhaimman mahdollisen asun ennen lavalle ja yleisön eteen nousemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reduta