Ensimmäisen kitaran ostaminen

Kitara on yksi suosituimmista soittimista koko maailmassa, ja syy on yksinkertainen. Sillä voi soittaa melkein minkä tahansa kappaleen, ja sillä voi saada uskomattomia asioita aikaan, jos jaksaa opetella soittimen kunnolla. Mutta mitä tulisi tietää, kun on mielessä hankkia ensimmäinen kitara vaikkapa lapselle, tai itselleen? Kerrotaan siitä hieman lisää alempana.

Akustinen kitara vastaan sähkökitara

Useimmilla kitaransoiton aloittelijoilla tekee mieli heti päästä soittelemaan sähkökitaralla. Onhan se nyt todella hieno laite, mutta pitää muistaa että akustisessa kitarassa sekä sähkökitarassa on eroavaisuuksia aika paljonkin.

Akustinen kitara on aloittelijoille aika varma valinta, sillä se ei vaadi mitään muuta kuin itse kitaran, ja sinut itsesi. Sähkökitaralle taas pitää hankkia myös vahvistin ja mahdollisia johtoja sekä muita lisäosia kitaralle, jos niitä haluaa ostaa. Toki jos on jo soittanut kitaraa, ja osaa jo hieman soittaakin, niin sähkökitarakin voi olla oiva valinta ensimmäiseksi kitaraksi.

Akustinen kitara on siis aina halvempi vaihtoehto. Mutta tietenkin sähkökitaralla saa paljon laajemmin erilaisia ääniä aikaan, ja sillä voi soittaa laajemmin kappaleita, jos se on tavoitteena. Kannattaa siis jokaisella aloittelijalla miettiä, että tuleeko kitaraa loppujen lopuksi soiteltua, ja kestääkö itsellään kärsivällisyys opettelemiseen, sillä varsinkin sähkökitaroiden sekä vahvistimien arvot tippuvat heti, jos ne ostaa uutena kaupasta.

Käytetty kitara on järkevä valinta

Varmaankin paras vaihtoehto aloittelijalle on ostaa käytetty akustinen kitara. Näin voi varmistaa sen, ettei menetä paljoa rahaa jos kiinnostus lopulta hiipuu, ja sen voi vaikka lahjoittaa tai myydä sitten eteenpäin jos sillä ei tule soitettua.

Ja jos kiinnostaa alkaa opettelemaan kitaransoittoa ihan kunnolla, niin ainahan on mahdollisuus päivittää käytetty akustinen kitara vaikkapa uuteen akustiseen kitaraan, tai vaikka siihen sähkökitaraan.

Useimmiten ihmisillä lopulta jäävät kitarat komeroihin sekä kaappeihin pölyttymään kun lopulta kitaransoitosta ei tule mitään tai siihen ei ole vaikkapa aikaa. Tämä on sinänsä sääli, sillä kitara on yksi maailman hienoimmista keksinnöistä, ja se ansaitsee arvoistansa kohtelua. Käytetyn kitaran ostamisella siis pelastaa kitaran, ja ei tule laitettua niin isoa sijoitusta harrastukseen, jos kiinnostus lakkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reduta