Minkälainen on muusikon työpäivä?

Muusikon työ ei ole kaikkein helpoimpia ammatteja. Alalle hakeutuu silti vuosittain paljon ihmisiä ympäri maailman. Alassa kiehtoo tietynlainen vapaus ja luovuus, joten katsotaan seuraavaksi minkälaisia asioita muusikon työ oikein pitää sisällään.

Muusikon työ on kutsumusammatti

Monelle ammatikseen soittavalle ja laulavalle henkilölle muusikon työ on aina ollut selkeä kutsumusammatti. Tunne muusikoksi alkamisesta aikuisiällä on ollut vahva jo lapsena ja nuorena. Freelancer-pohjalla toimivilla muusikoilla vapaus työaikojen suhteen on todella tärkeä seikka, jota ei antaisi pois mistään hinnasta. Vaihtelevat ja jännittävät työpäivät ovat toinen tärkeä ja mielenkiintoinen asia. Työkeikalle lähtiessä ei ikinä voi etukäteen tietää, kuinka paljon yleisöä on tulossa ja mitä mieltä yleisö on esityksestä.

Ota homma haltuun!

Tiesitkö, että muusikon työ voi olla vieläkin mukavampaa ja helpompaa oikeiden työkalujen, kuten lime-technologies.fi -järjestelmään kuuluvan CRM asiakkuudenhallintatyökalun avulla. Älykkääseen ja asiakkaan tarpeisiin räätälöidyn lime-technologies.fi -järjestelmän avulla vapaa-aikasi lisääntyy, tuotot kohoavat ja kaksinkertainen paperityö vähenee. Tehokas lime-technologies.fi -järjestelmä pitää tärkeät tietosi, kuten missä ja milloin oli edellinen keikka, kuinka paljon yleisöä/tuloja oli ja missä on seuraava keikka -tyyppiset tiedot kaikki ”saman tiedoston alla”.

Kohderyhmäsi, kappaleet, jotka esität, esiintymishistoriasi, esiintymispaikkasi, aikataulut ja palkkiot – kaikki löytyvät samasta paikasta. Voiko homma enää helpommaksi mennä? Ei voi, joten tutustu jo tänään jokaisen muusikon ja yrittäjän toivelahjaan – aikaa ja rahaa säästävään lime-technologies.fi -järjestelmään verkossa!

Musiikin jakelukanavat avaavat tehokkaasti ovia

Sähköiset musiikin jakelukanavat ovat tänä päivänä ihan eri roolissa kuin menneinä aikoina. Levytyssopimuksia tai CD-levyjen painamista ja valtaisaa markkinointikampanjaa uuden tulevan muusikon hyväksi ei enää tarvitse tehdä. Käytännössä voit tehdä musiikkia aivan itse ja olla oma pomosi! Voit laittaa musiikkisi suoraan iTunes- tai Spotify-palveluun. Myös Soundcloud- ja YouTube-suoratoistokanavat ovat vertaansa vailla olevia paikkoja aloittelevalle muusikolle.

Sosiaalinen media on aina käytettävänäsi

Sosiaalinen media, kuten Facebook- ja Instagram-palvelut ovat nykyään parhaimmillaan, sillä on todella helppoa, mukavaa ja vieläpä edullista tehdä vlogeja, nauhoituksia, opiskella minkälaista musiikkia tahansa ja jakaa samalla nuotteja netissä! Sosiaalinen media on todellinen lahja jokaiselle muusikolle.

Laadi itsellesi oma ohjelmisto

Minkälaista musiikkia keikoillasi soitat? Onko se poppia, rokkia, klassista vai jotain muuta? Onko mukana tuttua vanhaa vai myös jotakin uutta? Minkälaisissa tilaisuuksissa esiinnyt? Esimerkiksi häätilaisuuksissa musiikki voi olla melkein minkälaista vain, kunhan se on tarpeeksi juhlavaa ja sekä hääparin että tilaisuudessa olevien vieraiden maun mukaista.

Hyvä äänentoistotekniikka ja kehittynyt teknologia auttavat aina

Kehittynyt äänitekniikka on tullut jokaisen muusikon avuksi. PA-laitteet ja kaiuttimet ovat koko ajan tehostuneet voimakkuudeltaan ja teholtaan, vaikka niiden koko on pienentynyt. Nuotit ovat selkeässä digitaalisessa muodossa ja keikoilla voi käyttää aina taustanauhoja. Muusikkoa auttaa myös genrerajojen kaatuminen. Sinun ei ole siis pakko soittaa vain tietynlaista musiikkia, kuten tangoa, vaan voit yhtä hyvin soittaa valssia, iskelmää tai rock’n rollia, jos haluat ja kykysi riittävät. Musiikillinen moniosaaminen on tätä päivää, josta kannattaa ottaa kaikki ilo ja hyöty irti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reduta