Musiikin harrastaminen vaatii hyvät instrumentit

Musiikki ei ole kovin edullinen harrastus, sillä instrumentit maksavat ja niin tekee myös musiikinopetus. Musiikkia harjoitellaan joko ryhmä- tai yksityistunneilla. Säännöllisesti harjoittelevat saattavat käydä tunnilla jopa useita kertoja viikossa, mutta yleisintä on käydä musiikkitunnilla kerran viikossa. Tunnilla tarvitaan oma instrumentti sekä nuottikirja. Joskus tunneilla voidaan vaatia myös oppikirjoja, joita käytetään musiikin teorian harjoittelun tukena. Kun musiikin harrastaminen syvenee ja siitä tulee mahdollisesti tavoitteellista, tulee instrumentteja olla useampia. Tällöin avuksi voi ottaa lainan, jolla instrumentit on mahdollista hankkia. Lainaa voi hakea monesta paikasta netistä, kuten vaikkapa Qred-lainapalvelusta.

Pianon soittaminen on yksi kalleimmista musiikkiin liittyvistä harrastuksista. Tällöin opettajat suosittelevat, että oppilaiden kotiin hankitaan piano, jotta oppilaat voivat harjoitella soittamista myös kotona. Alkuun kosketinsoittimet tai sähköpiano käyvät hyvin. Ne ovat myös huomattavasti edullisempia kuin ihan oikea piano. Mitä pidemmälle harrastus etenee, sitä enemmän instrumenteilta vaaditaan. Jos nuori siis tähtää esimerkiksi konserttipianistiksi, on kotoa löydettävä oikea piano. Ainoastaan sillä harjoitteleminen tuo oikeanlaisen tunteen, sillä pianoa ei kuitenkaan voi verrata sähköpianoon tai kosketinsoittimiin.

Myös kielisoittimilta vaaditaan paljon. Kitara ja basso ovat kielisoittimista yleisimpiä, mutta nykyään nuoret soittavat paljon myös selloa ja viulua. Viulu onkin monesti ensimmäinen instrumentti, jolla lapset alkavat harjoittelemaan soittamista. Viulunopetusta tarjotaan jo noin 6-vuotiaille, joten jos lapsella on yhtään kiinnostusta, kannattaa musiikin harrastaminen aloittaa mahdollisimman nuorena. Viulun kohdalla lapset soittavat ensin lasten viulua, joka on kooltaan oikeaa viulua pienempi ja kevyempi. Sitä mukaa, kun lapsi kasvaa, myös soittimia täytyy uusia. Musiikin harrastamisen suhteen kannattaa siis olla ajan tasalla ja hankkia lapselle iän ja taitotason mukaiset instrumentit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reduta