Valitse oikeat kengät keikalle

Keikalle pukeutuminen lähtee ennen kaikkea omasta mukavuudestasi. Jos kyseessä on ulkoilmakonsertti, oleellisinta on, että et palele, kasta jalkojasi väärissä kengissä tai päästä aurinkoa polttamaan ihoasi. Jos taas keikka on sisätiloissa, on tavallista, että melko vähäiset vaatteet riittävät, kun ihmiset, äänentoistolaitteet ja valaistus lämmittävät tilaa. Pidä tämä asia mielessä myös jalkineiden suhteen, ettei sinulle tule liian kuuma.

Festarikeikat ovat pukeutumisenkin kannalta aivan oma lukunsa
Suomessa säät ovat niin vaihtelevia, että jos lähdet koko viikonlopuksi festareille, kannattaa suosiolla pakata mukaan hellevaatteet, villapaita, sadevarusteet ja kumisaappaat. Oikein pukeutuneena musiikistakin nauttii enemmän kuin kuumissaan tai läpimärkänä. Mutaisilla festarikentillä saappaat tekevät liikkumisesta huomattavasti helpompaa, kun ei tarvitse varoa liejukoita ja lätäköitä.

Jalkojen lämpimyyteen ja mukavuuteen kannattaa aivan erityisesti kiinnittää huomiota, jos nukut festareilla teltassa. On kamalaa joutua kömpimään viileään telttaan, jos jo valmiiksi on märkä ja viluissaan. Nämä kelit ovat niitä olosuhteita, joissa joskus joutuu tinkimään tyylistä pysyäkseen terveenä ja voidakseen edes hieman nauttia olostaan. Kannattaa muistaa, että kumisaappaat eivät välttämättä ole tylsät tai vie katu-uskottavuuttasi, sillä valinnanvaraa on nykyisin niin paljon.

Idolin tyyliä mukaillen
Tietysti voit keikalle lähtiessäsi valita kengät idolisi tyyliä mukailevaksi. Tällöin et ehkä saavuta omalta kannaltasi suurinta mukavuutta, mutta saatat sen sijaan saada paljon huomiota keikkapaikalla ja tuntea kuuluvasi joukkoon, sillä myös se on tärkeää. Muista kuitenkin pitää sen verran järki kädessä, että esimerkiksi Suomen syysillat ovat jo varsin viileitä, joten stadionilla järjestettävällä keikalla tarkenee ihan eri tavalla ohuissa kesäkengissä se lavan lamppujen hehkussa tanssiva artisti kuin yleisö, jolle sataa niskaan.

Voi käydä myös toisinkin päin, että rokkarin tyyli voi olla varsin kuuma helteisellä kentällä, kun aurinko oikein porottaa. Muista siis pakata varakengät, että voit vaihtaa ne tarvittaessa ja silti näyttää uskottavalta.

Kauniina tai komeana lavan eteen
Suunnitteletko artistin hurmaamista? Silloin kannattaa tietysti valita asu niin, että omat parhaat puolet pääsevät oikeuksiinsa. Jotakin huomiota herättävää pukeutumisessasi pitää olla, jos yrität erottua satojen lavan edessä tungeksivien joukosta. Muista, että kirkkaat värit näkyvät parhaiten! Valitse jalkineiksi samantyyliset kengät, jotka erottuvat edukseen.

Muista, että parasta vaikutusta et tee matkimalla muita. Oma persoonallinen tyyli on luotettava vaihtoehto, joten pidä kiinni omista mieltymyksistäsi. Älä valitse korkeita korkoja, jos tunnet olosi kotoisemmaksi tennareissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reduta