Rockmusiikin historia

Beatlesien oma postimerkki

Rockmusiikki sai alkunsa 50-luvun tienoilla Yhdysvalloista. Rockmusiikki kehittyi hiljalleen bluesin ja kantrimusiikin vaikutteista, ja myöhemmin sai lisää vaikutteita muun muassa jazzista ja klassisesta musiikista. Rockille tyypillisiä instrumentteja ovat muun muassa elektroninen kitara ja basso sekä rummut. Rockin kuninkaaksi on nimetty yhdysvaltalainen Elvis Presley, joka oli yksi ensimmaisistä rockin artisteista. 60-luvulla rockin maailmaa hallitsivat The Beatles ja Jimi Hendrix monien muiden artistien rinnalla. Led Zeppelin ja David Bowie olivat 70-luvun kuuluisia artisteja, ja 80-luvulla lavoilla nähtiin muun muassa Michael Jackson, Madonna ja Prince. Rockmusiikki kehittyy koko ajan ja uusia artisteja ilmestyy lisää vuosi toisensa jälkeen.

Raskaan rockmusiikin kehitys ja historia

raskaan rokin historia alkaa 60-luvulla, noin 10 vuotta rockmusiikin kehittymisen jälkeen. Raskas rock on yksi rockmusiikin useista alalajeista. 70-luvulla raskas rock alkoi saada tukevampaa jalansijaa sen kehityttyä ja löydettyä paikkansa 60-luvulla. Led Zeppelin, Queen, Black Sabbath ja Van Halen ovat raskaan rockin hallitsijoita, jotka tulivat tutuksi 70-luvulla, ja olivat ensimmäisiä raskaaksi rockiksi luokiteltavia yhtyeitä. Rockmusiikin ja muun musiikin kehittyessä vuosien varrella, monet raskaan rokin yhtyeet jäivät unohduksiin. Rockmusiikki kehitti useita alalajeja, kuten punk-rokin ja brittirockin. Kun vihdoin päästiin 2000-luvulle, rockyhtyeitä oli olemassa lukemattomia, ja vain muutamat 70- ja 80-luvun raskaan rockin yhtyeet selviytyivät ja ovat vieläkin rikkoneet myyntiennätyksiä ja ovat yhä soitettujen kappaleiden listoilla.

Elvis Presley – rockin kuningas

Elvis Presley on yhdysvaltalainen, Mississippistä kotoisin oleva vuonna 1935 syntynyt rocktähti. Elviksen levyjä on tähän päivään mennessä myyty arvion mukaan yli 2,5 miljardia kappaletta. Tämä tekee hänestä kaikkien aikojen myydyimmän artistin. Tästä ja useista muista syistä Elvistä kutsutaan rockin kuninkaaksi. Häntä pidetään myös yhtenä 1900-luvun populaarikulttuurin tunnetuimmista henkilöistä. Elvis aloitti musiikkiuransa 1950-luvun alkupuolella ja hänet kutsuttiin armeijan palvelukseen vuonna 1958. Lehdet kirjoittivat, että Elvis unohdettaisiin näiden kahden armeijavuoden aikana, mutta Elviksen manageri teki hyvää työtä pitäen hänen lippunsa korkealla ja väitteet osoittautuivat vääriksi. Rockmusiikin historia ja kehitys on ollut hyvin monivaiheinen ja mielenkiintoinen ja Elvis Presley oli todella arvokas osa sitä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reduta